V četrtek, 5. 5. 2016, so se otroci oddelkov Mucki, Zajčki, Mravljice, Miškolini, Ribice, Čebelice, Pikapolonice, Miške in Metulji zbrali v telovadnici OŠ Žužemberk na zaključku projekta Cicibralček, s katerim že vrsto let spodbujamo in gojimo bralno kulturo v družinah naših otrok.

Že naši dvoletniki so domov nosili knjigice in jih skupaj s starši predvsem gledali, tipali, opazovali, prisluhnili pa so tudi že kakšni krajši zgodbici, ki so jim jo prebrali starši. Starejšim otrokom pa so starši prebirali že prave pravcate zgodbe in pravljice, o katerih so potem v vrtcu pripovedovali vzgojiteljicam in ostalim otrokom.

Vsak otrok se je potrudil na svoj način. Nekateri so domov odnesli le nekaj knjig, morda eno, dve, pet, nekateri pa so bili resnično neustavljivi. V nekaterih primerih je vzgojiteljicam zmanjkalo prostora in so morale pisati na nov list, da so lahko zapisale naslove vseh zgodbic, ki so si jih otroci izposodili ter nato o njih pripovedovali v vrtcu.

Prav vsi so si za skupno branje s starši zaslužili pohvale, ki sta jih podelili šolska knjižničarka ga. Tinka Fric Kočijaž in pomočnica ravnateljice za vrtec ga. Tanja Fabjančič. Po podelitvi so si otroci ogledali predstavo Tri muce v izvedbi vzgojiteljic enote Jurčičeva ulica.

Otroci so bili tako nagrajeni s kar dvema nagradama za pridno branje. A največja nagrada je to, da so brali skupaj s tistimi, ki jih imajo najraje in to so starši. Ob tem so se v njihovem naročju, toplem objemu ali bližini prav gotovo imeli res lepo, se vživljali v junake iz zgodb in podoživljali njihove zgode in nezgode.

Čeprav se je Cicibralček za letos zaključil pa verjamemo, da otroška ljubezen do knjigic ostaja. Naj skupno branje postane del dnevne rutine v domu vsakega našega varovanca.

Želimo vam veliko prijetnih skupnih knjižnih doživetij.

Tanja Fabjančič

DSCN9329
Pridne bralčke je v uvodu nagovorila vodja vrtca, ga. Tanja Fabjančič.
DSCN9332
V goste smo povabili tudi otroke Vrtca in OŠ Prevole, prav tako so si podelitev s predstavo ogledali učenci matične šole od 1. do 4. razreda.
DSCN9334
Čebelice – naši najmlajši Cicibralčki. Posebna dogodivščina zanje je bila že vožnja z avtobusom.
DSCN9342
Takole je pohvale prevzela pridna bralka iz oddelka Mravljice.
DSCN9343
Pohvale za Miškoline.
DSCN9346
Najmlajša, a zelo pogumna Čebelica prihaja po pohvale.
DSCN9349
Tudi predstavnik Pikapolonic je pogumno prikorakal na oder.
DSCN9351
Knjižničarka izroča pohvalo Miškam.
DSCN9353
Tudi Metulji so bili pridni bralci.
DSCN9358
Poleg pohvale pa so bili otroci nagrajeni tudi s predstavo Tri muce…
DSCN9362
ki so jo tudi tokrat glasbeno spremljali otroci Cici zborčka iz Žužemberka.
(Skupno 338 obiskov, današnjih obiskov 1)