Mesec maj se je pričel zelo aktivno. Najprej smo odšli na težko pričakovano letovanje. Otroci so bili nad dejavnostmi izredno navdušeni in so zvedavo in veselo spremljali novosti. Seveda pa so med vsemi temi dejavnostmi imeli tudi čas za igro, ki jim ga je zagotavljalo veliko igrišče, osupljivi razgledi ter lepo vreme.

Kljub muhastemu vremenu smo opravili kar nekaj zunanjih aktivnosti, od pohodov za Mali sonček, do vožnje s kolesi. Z avtobusom smo se odpeljali do naravoslovne gozdne učne poti Rožek, kjer smo občudovali naravo v vsej njeni raznolikosti.

Obiskali smo tudi DSO Grosuplje in razveselili tamkajšnje obiskovalce s pesmijo, plesom, odejicami in rožicami. V Lutkovnem gledališču v Ljubljani smo si ogledali predstavo Škrt škrt kra čof! Predstavili pa smo se tudi na Paradi učenja v Novem mestu in se preizkusili kot mali kuharji.

Odšli smo na sprehod po novi poti ob reki Krki in pri plavžu izvedli jutranjo vadbo z društvom Šola zdravja.

Zelo smo se razveselili pošiljke, ki nam jo je prinesel poštar. Pisali so nam naši prijatelji iz Vrtca Cepetavček, enote Polonca, skupina Kapljice.

Predstavil se nam je Jurijev dedek, gospod Franci Mišmaš, ki je med majskimi počitnicami pretekel kar 154 kilometrov dolgo pot iz Novega mesta do otoka Krk.

Jožica Štrasberger, Natalija Kobe in Nika Lovše

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)