Novembra smo veliko pozornosti posvečali zdravi prehrani in zdravemu načinu življena.

Preko deklamacije TO SEM JAZ smo spoznavali dele telesa, jih poimenovali in tudi pokazali na sebi in medvedku.

Ob zgodbici ŠKRATEK PREHLADEK smo ugotavljali, kaj moramo obleči, ko gremo ven. Otroci so zgodbico ob aplikacijah večkrat poslušali in ob preprostih vprašanjih tudi odgovarjali. Najmlajši, ki še ne govorijo so na določena vprašanja pokazali s prstkom. Npr. kje je škratek Prehladek?, kje je luža po kateri skače?, kje leži zajček, ker je zbolel?, kje je zdravnik čuk, ki ga je obiskal? ….

Tudi z gibanjem smo pokazali, kako je zajček skakal po lužah.

 

Risali smo z barvicami, voščenkami in tudi prstnimi barvami. Potem so nastali prav lepi škratki Prehladki.

Vsakodnevno smo se razgibavali ob Palčkovi telovadbi in drugih gibalnih igrah, veliko plesali, prepevali in igrali na male ritmične instrumente.

Okušali smo različno sadje.

Prepoznavali smo določene vrste sadja in zelenjave in se igrali trgovino. Iz vrečke so otroci potegnili posamezni sadež ali zelenjavo (iz blaga), nato smo jo opisali in poimenovali.

  

Otrokom sva ponudili korenček, ki je bi narezan malo drugače. Zdel se jim je zelo zanimiv in radi so ga jedli. Nekateri bolj okušali, drugim je šel v slast.

 

Skupina je bila zaradi noric okrnjena. Velik poudarek sva dali na higieni rok in brisanje noskov.

V začetku decembra smo praznovali Žigov rojstni dan. Skupaj smo pogledali knjigo, ki jo je prinesel od doma. Zapeli smo pesmice in mu čestitali.

 

Z babico Mihaelo Ožbolt smo pekli parklje.

Radi smo se razgibavali z žogami si jih podajali, na velikih žogah smo se pozibavali.

 

Skupaj z otroki iz skupine Muckov smo tipali prvi sneg in iz njega naredili snežaka, ki smo ga odnesli na teraso in opazovali.

Izdelali smo okraske za okrasitev igralnice in naredili odtise rok in nog. Iz njih smo naredili snežake in jelenčke.

Utrjevali smo barve, in sicer rdečo in rumeno. Razvrščali smo aplikacije bunkic na smrečici (rdečo, rumeno). Bunkice sta pripeljala jelenčka, ki sta imela enake barve šal.

Posejali smo pšenico, ki so jo otroci odnesli domov.

Zadnje dni pred prazniki smo jedli ob lepo okrašenih mizah in tudi v naši igralnici so na stropu gorele lepe praznične lučke. Obedovanje je potekalo v prazničnem vzdušju.

 

Sredi decembra je v skupino Ptičkov prišla še ena deklica.

Obiskal nas je Božič in prinesel darilo. Zelo smo se ga razveselili in takoj pogledali, kaj nam je prinesel. Med igračami je bil tudi stetoskop, ki ga bomo uporabili za igro zdravnika. Takoj smo ga preizkusili, kot tudi ostale igrače.

 

Leto se je naglo bližalo koncu. Zaželeli smo si vse lepo in za nekaj časa poslovili.

vzg. Lilijana Hrovat

 

(Skupno 579 obiskov, današnjih obiskov 1)