Oooo kar marec je že mimo in to smo opazili šele sredi aprila. Čas res beži! In kaj nam ne bo, ko se pa vsak dan prav lepo imamo in se s prijatelji igramo.

Tule so naši nadvse priljubljeni dinozavri, ki jih sestavljamo v celoto in iščemo pravo barvo. Radi pobrskamo po naši omari in iz nje izbrskamo barvne tulce povojev, s katerimi pobrišemo naše sličice, da ostanejo lepe. Vendar pa se pri tem tudi utrudimo in se radi malček odpočijemo. Nato pa nadaljujemo igro s tekanjem z našo dolgonogo bibo Rozi.

Našli smo tihega prijatelja – pajka. Z navdušenjem smo ga opazovali. Tudi plezal je po roki vzgojiteljice, da smo ga še pobližje ogledovali. Za tem, pa smo ga spustili na svež zrak, pred našim oknom.

Igra z vozečimi živalmi in vozili na vrvici  ne pozna meja. Lahko jih občuduješ, voziš, skriješ v torbico, si jih obesiš okrog vratu in postanejo ”veeelik zvoon”, ki ob pokanju sproži ritme ob katerih zaploskamo in zaplešemo ali pa si vmes vzamemo malček premora in občudujemo nenavadne majcene lebdeče pikice v našem zraku…Vmes lahko ugledamo dečka, ki nam je nadvse podoben in spi na aplikatu uspavanke na naši steni. Z deli, ki se skrivajo na in v teh zanimivih igračah, lahko najdemo okroglo zeleno kukalo  ali koščke ”kremice za mazanje”, da se lahko namažemo.

 

Sprehodi so vsak dan nekaj posebnega. Tokrat smo v objektiv ujeli novega ”varuha” ulice – čudovitega belega ”Hov-hov-a” (kužka). Tako kot smo bili sprva zanimivi njemu in nas je prav veselo pozdravljal z laježem in tekanjem ob ograji, je bil on nato tudi nam.

Veselimo se igre z nogavičnimi bibami in se zabavamo ob obešanju nogavic ter se tako urimo, da bom kaj hitro pomagali našim staršem doma. Vendar nas vse to igrivo delo tudi utrudi, in se za hip (to je res samo za hip!) ustavimo in počivamo.

Praznovali smo rojstni dan. Ustvarjali, rajali, poslušali zgodbico in se res vse dopoldne veselili.

Obožujemo zlaganje, podiranje, premetavanje in hojo po ”kockah velikankah”.

Živali nas vedno navdušujejo, zato smo si vzeli čas in naredili plakat vseh teh čudovitih čudes narave, da jih lahko občudujemo vsak dan. In seveda na vsake toliko od vsega navdušenja, kakšno žival tudi odlepimo s plakata. 🙂

 

Naša damica je naredila prve korake zunaj pred novim vrtcem. Prav vsi smo jo spodbujali in jo občudovali.

Igra vsak dan v vrtcu ne umanjka, saj se preko nje učimo mnogih veščin, ki naše male nožice ponesejo še daleč v svet.

Za mamice smo ustvarili drobne pozornost ob njihovem prazniku.

Prav navdušeni stopamo po senzomotorični bibi in vedno znova najdemo nove načine, da se ob njej zabavamo – na primer obuvamo copate prijateljev.

Nadvse radi pogledamo slikanice o živalih in posnemamo njihove glasove. Z največjim zanimanjem raziskujemo škatle, ki se vedno izkažejo za pravi vir zanimivih, nevsakdanjih reči. Enkrat smo v njih našli nogavičke v katerih so se skirvale različne drobne igrače in predmeti za igro, spet drugič je bila škatla polna odrezkov, cevk, malih škatel…

 

Naša najbolj zgovorna Polžkova deklica, nam vedno rada ”prebere” katero izmed zgodbic pred malico, kosilom ali po njem ali pa kar med igro. Prav vsi jih radi prisluhnemo.

Čudovit mesec je za nami. Obsul nas je s čudovitim vremenom in zdravjem.

Mali nadebudneži – Polžki.

 

 

 

(Skupno 251 obiskov, današnjih obiskov 1)