Z otroki, skupine Metulji, smo si danes ogledali galerijo Dvorskih likovnih dni pri Rezljevih. Titova mamica Suzana nas je popeljala po galeriji in seznanila z bogato zbirko likovnih del, katero so ustvarjali umetniki v različnih likovnih tehnikah. Likovni ustvarjalci, iz več držav, so se letos, v začetku avgusta, že šestič delavno srečali pri Rezljevih. En ustvarjalni dopoldan so v avgustu z njimi preživeli tudi otroci Vrtca Dvor. Otroci so današnji obisk doživljali z vsemi čutili, saj je bil ogled velika novost za njih in tudi v vzgojnem programu vrtca.

Del umetnosti je prispeval tudi Tit z odtisom svoje dlani.

Na razstavi so tudi izdelki otrok, ki so se v avgustu udeležili likovnega dneva.

 

Po ogledu galerije nam je mamica pokazala tudi različno čebelarsko opremo, ki jo imajo za prodajo. V tem času še vedno spoznavamo življenje in delo čebel zato je odlično sovpadala z našim programom.

 

 

V svojem pedagoški praksi do sedaj nekako še nisem imela možnosti otroke peljati v tovrsten del kulture. Zato je bilo tudi zame posebno doživetje. Pridružujem se mnenju, da je galerija pri Rezljevih velika pridobitev za kraj Dvor in širše.

Hvala mamici, gospe Suzani, da je otrokom omogočila tako bogato spoznavno izkušnjo in se veselimo nadaljnjega sodelovanja.

vzg. Slavka Hrovat

 

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 1)