Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Od cveta do cveta čebelica leta… Razstava vrtca Sonček v NC Supernova v Novem mestu

Ob svetovnem dnevu čebel, ki ga na pobudo slovenskih čebelarjev praznujemo 20. maja, naši mali Sončki v vrtcu spoznavajo čebele, njihovo življenje in delo ter se seznanjajo s pomembno vlogo čebel kot pridelovalk medu in opraševalk skoraj treh četrtin vseh rastlin, s katerimi proizvedemo 90 % hrane za celoten človeški rod.

Misel, da bi po izumrtju čebel človeški rod preživel le še štiri leta nas zavezuje, da že naše malčke in preko njih tudi starše osveščamo o pomenu skrbi za čebele in okolje.

Otroci so v okviru skupnega tematskega sklopa čebele spoznavali in doživljali preko pesmic, zgodb, obiska čebelarja, okušanja medu in medenih izdelkov, plesa in tudi ob likovnih dejavnostih, kjer so ustvarjalne ideje vzgojiteljic in pridni ter spretni prstki naših malčkov poskrbeli za raznolike in lične individualne in tudi skupinske izdelke.

Na povabilo Supernove smo v njihovem nakupovalnem centru v Novem mestu (bivša Qlandia) postavili bogato razstavo izdelkov otrok na temo čebel, s čimer smo obogatili njihove dejavnosti ob svetovnem dnevu čebel.

Starše in otroke vljudno vabimo k ogledu razstave, ki bo postavljena do konca maja.

Spodbujamo pa vas tudi, da doma zasadite kakšno medovito rastlino, ki bo čebelam v tem zanje neugodnem letu pomagala nadomestiti izgubo, ki je nastala zaradi nedavnih pozeb.

(Skupno 366 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost