Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

OBVESTILO V ZVEZI Z NUJNIM VARSTVOM V TEDNU 2. 11. – 6. 11. 2020

Spoštovani starši.

Z namenom zamejevanja širjenja okužbe s Covid-19 je Vlada Republike Slovenije še za en teden podaljšala že sprejete ukrepe, med drugim tudi ukrep delnega zaprtja vrtcev z omogočanjem izjem za izvajanje nujnega varstva.

Do nujnega varstva so glede na Odlok Vlade RS o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter Sklep župana Občine Žužemberk o določitvi izjem od splošnega zaprtja vrtcev upravičeni starši, katerim delodajalec ne more omogočiti delo na domu oziroma delo na daljavo in ki nimajo druge možnosti glede varstva, ki ga nujno potrebujejo. Oba starša morata vrtcu predložiti potrdilo delodajalca, da ne more omogočiti dela na domu oziroma na daljavo.

V Vrtcu Sonček pri OŠ Žužemberk bo v skladu s sklepom župana nujno varstvo organizirano v enoti Jurček, poslovalni čas bo prilagojen potrebam staršev.

Starši, ki v naslednjem tednu (2. 11. – 6. 11. 2020) potrebujete nujno varstvo in ste do le-tega upravičeni, nam preko eAsistenta oziroma na e-naslov vrtec.zuzemberk@guest.arnes.si posredujte ime in priimek otroka, oddelek ter natančno uro prihoda v vrtec in odhoda domov.

Vaše prijave pričakujemo do sobote, 31. 10 2020 do 15.00.

O poslovalnem času vrtca oziroma posameznih skupin in razporeditvi otroka v skupino boste starši prijavljenih otrok naknadno obveščeni preko eAsistenta.

Prvi dan otrokovega prihoda v vrtec morate predložiti izjavo, da je otrok popolnoma zdrav ter da v zadnjih 10 dneh ni bil v stiku z okuženo osebo (obrazec je v priponki). Dokazila delodajalcev boste morali predložiti najkasneje v torek do otrokovega odhoda domov.

Starši otrok, ki so v nujnem varstvu že ta teden, otroke ponovno prijavite (z navedbo ure prihoda v vrtec in odhoda domov), novih dokazil in izjav pa ni potrebno posredovati.

Starši, ki boste imeli otroke v času delnega zaprtja vrtca v domačem varstvu, boste v celoti opravičeni plačila vrtca.  Prosimo, da v eAsistentu do 1. 11. 2020 vnesete otrokovo odsotnost za cel teden.

Lepo vas pozdravljamo z željo, da bo naš »sončni« vrtec lahko kmalu odprl vrata za vse naše »male sončke«.

Žužemberk, 30. 10. 2020

Pomočnica ravnateljice: Tanja Fabjančič                                                   

V. d. ravnatelja: Mija Penca Vehovec

                                                                                                                           

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 2)