V januarju nismo imeli veliko snega, vseeno pa smo opazili, da je zunaj hladni, zato smo se veliko pogovarjali o toplih oblačilih. Poimenovali smo jih, jih razvrščali, poimenovali njihove barve in se igrali didaktično igro – kjer so otroci prepoznavali, poimenovali in iskali pare oblačilom.

Naučili smo se novo deklamacijo ZEBE ME, ki smo jo spremljali tudi z gibi.

Spoznali smo pravljico Rokavička, ki sva jo otrokom najprej predstavili s prstnimi lutkami, nato pa nas je spremljala tekom celega meseca. Otroci so jo zelo pogosto in radi poslušali pred počitkom in jo tako vzljubili, da so si jo vedno znova želeli poslušati, kasneje pa so jo sami pripovedovali ob ilustracijah in jo dramatizirali.

Rokavičke smo tudi barvali po danih navodilih. Otroci so se zelo potrudili.

Z doma pripravljeno barvo smo z valjčki pobarvali podlago, nato pa so v svežo barvo otroci risali vzorčke z različnimi predmeti. Ta tehnika je bila za nas nova, a zelo zanimiva. Nekateri so bili pri risanju sledi zelo vztrajni.

Vztrajni in ustvarjalni pa smo bili tudi pri dramatizaciji. Pravljico Rokavička smo zelo velikokrat dramatizirali, tako da so se otroci lahko preizkusili v različnih vlogah. Nismo pozabili na primerno gibanje, pa tudi besedilo so otroci zelo hitro usvojili.

Da smo bili čisto vsi vključeni v dramatizacijo, smo dodali še glasbenike, ki si spremljali posamezne živali pri prihodu na oder. Zraven smo vsi tudi zapeli. In ker nam je šlo dobro od rok, smo z veseljem nastopili tudi pred sosednjima skupinama.

Svojo ustvarjalnost smo izražali tudi z oblikovanjem slanega testa.

Ker smo se pogovarjali o oblačilih, smo jih tudi izdelali.  Pobarvali smo hlače in potiskali majice iz blaga ter opremili obrise teles, ki smo jih naredili že v enem izmed prejšnjih sklopov.

Pobarvane hlače smo seveda najprej posušili. Majice pa smo potiskali z osnovnimi liki, krogi, trikotniki in kvadrati. Tudi nekateri otroci jih že znajo poimenovati, drugi pa jih spoznavajo.

S pisanimi listki, ki smo jih nastrigli iz barvnega papirja, smo okrasili še kapice.

Še malo pa bodo naši obrisi teles oblečeni. Tako nas ne bo zeblo in si bomo lahko zapeli “Mrazek prava reč…”

Vzgojiteljica Mojca Obrstar

 

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)