V mesecu novembru in na začetku decembra smo se v skupini Zajčkov pogovarjali o zdravju in telesu in skrbi za naše zdravo telo.

Kar dvakrat nas je obiskala predstavnica ZVC Novo mesto, ki je z otroki izvedla zabavni in poučni delavnici. Prvič je otroke seznanila z obiskom pri zdravniku, drugič pa, kako je potrebno skrbeti zase, da se izognemo boleznim.

V igralnem kotičku je v tem času zelo zaživela igra vlog – pri zdravniku.

V avli šole smo si ogledali razstavo o našem telesu.

Spoznavali smo dele telesa in jih utrjevali ob različnih igrah, dejavnostih, ob deklamaciji To sem jaz in tudi ob ustvarjanju.

Spoznali smo novo pesmico Matiček je zbolel, ki jo še vedno radi prepevamo ter nas vedno znova spomni, kako pomembno je, da pred uživanjem operemo sadje in si natančno umijemo roke.

Ob tradicionalnem slovenskem zajtrku smo več pozornosti namenili medu in čebelam. Vzgojiteljica Lilijana Hrovat nam je na preprost in zanimiv način predstavila delo čebelarja. Strokovne delavke smo za vse otroke na Jurčičevi odigrale lutkovno predstavo Kako je čebelica rešila zajčka, otroci iz skupine Zajčkov pa so si v telovadnici ogledali gledališko predstavo Čebelica Debelica, ob kateri smo se marsičesa naučili in se tudi dobro nasmejali. Naslednji dan smo strnili vtise in vsak otrok je v celoto zlepil svoj čebelnjak in ga potiskal s čebelicami.

Čeprav smo že globoko v prazničnem decembru, se še vedno radi spomnimo marsičesa, kar smo se naučili o našem telesu in skrbi zanj.

Vzgojiteljica Mojca Obrstar

(Skupno 421 obiskov, današnjih obiskov 1)