Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

“Mali Sončki” za naš planet

V našem vrtcu kar precej časa namenimo vsebinam, povezanim s skrbjo za naš planet. Od nas, staršev, je odvisno, kakšen svet bomo zapustili svojim otrokom in našim vnukom. Napovedi niso prijazne. Živalske vrste, ki so že izumrle ali pa so tik pred tem, ogromne količine odpadkov, za katere nam zmanjkuje prostora, segrevanje ozračja, ki ima za posledico katastrofalne vremenske pojave in taljenje ledenikov, onesnažene reke in viri pitne vode, oceani z ogromnimi količinami mikroplastike, ki se preko morske hrane vračajo na naše krožnike, onesnažen zrak, ki ga dihajo najbolj občutljiva bitja – naši otroci … Zelo dolg je seznam, kje vse se kažejo posledice našega pretiranega potrošništva in neodgovornega ravnanja z našim edinim domom – Zemljo.

Zemlja nam pošilja sporočila, da se nam čas za ukrepanje izteka. Spremembe so potrebne na vseh nivojih. Prav vsak posameznik lahko s svojim odgovornim ravnanjem prispeva k temu, da bomo lahko z upanjem in optimizmom zrli v prihodnost, ki jo ustvarjamo za naše malčke.

Vljudno vas vabimo, da v Sončkovi spletni igralnici pokukate med dejavnosti s področja ekologije in se ob tem z vašimi malčki pogovarjate ter raziskujete, kaj lahko naredite za lepši svet. Možnosti za spremembe na bolje, ki se začnejo pri vsakemu od nas, je ogromno.

Tukaj lahko zapišete, kako v vaši družini že sedaj podajate roko Zemlji. Veseli bomo, če boste zraven prilepili tudi kakšno fotografijo, izjavo vašega otroka… Za dodajanje kliknite roza krog s simbolom + ali pa uporabite miško (dvakratni levi klik kjerkoli) https://padlet.com/vrteczuzemberk/tzqs66xjo2jxni0h

Na tem mestu pa bomo veseli vaših zaobljub, kaj boste v vaših družinah še storili, da bomo našim otrokom zagotovili lepši svet. Za dodajanje vaši zaobljub kliknite roza krog s simbolom + ali pa uporabite miško (dvakratni levi klik-kjerkoli) https://padlet.com/vrteczuzemberk/606cb5608tftmax9

Prijazen eko pozdrav.

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 1)