V oktobru in na začetku novembra smo se v skupini Zajčkov seznanjali z jesenjo. Na sprehodih smo opazovali in nabirali jesenske plodove in listke, nekaj plodov pa so prinesli otroci od doma. Uporabili smo jih za igro, raziskovanje in ustvarjanje.

Tekom celega sklopa nas je spremljala pravljica Važič jež, ki so jo otroci vedno znova radi poslušali, jo obnavljali ob aplikacijah in ko smo jo dovolj dobro spoznali, smo jo tudi dramatizirali. Otroci so navdušeno sprejeli kostume in zelo lepo sodelovali pri dramatizaciji. Šlo nam je tako dobro, da smo na predstavo povabili tudi sosednjo skupino.

Z oktobrom smo začeli z izposojo knjig za Cicibralčka. Knjige in izposojo le-teh nam je ob obisku šolske knjižnice predstavila tudi knjižničarka, ga. Tinka Fric. V knjižnici nam je posredovala pravljico, nato pa so si otroci lahko ogledovali različne knjige.

Pri delu nas je kar tri tedne spremljala praktikantka, gdč. Lara Plot, ki so jo otroci lepo sprejeli, ona pa se je z njimi rada poigrala in tudi vodila različne dejavnosti v manjših skupinah.

Strokovne delavke in praktikantka smo za otroke pripravile tudi dve različni didaktični igri, s katerimi otroci še vedno radi utrjujejo fino motoriko in matematične spretnosti.

 

To je le nekaj utrinkov iz bogatega jesenskega dogajanja.

 

 

Vzgojiteljica Mojca Obrstar

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)