Igrišče pri naši novi enoti Jurček je v jesenskem času pridobilo še zadnja igrala, na katerih bodo naši “mali sončki” že naslednjo pomlad neizmerno uživali, za varnost pa so bile nameščene varnostne podlage.

V teh poznojesenskih dneh, ko je večina dreves že odvrgla svoje škrlatna ogrinjala, so naši hišniki na Jurčkovem igrišču zasadili 6 mladih javorjev vrste Acer freemani Autumn Blaze. Gre za veliko, široko, hitro rastoče listopadno drevo z bujno krošnjo in velikimi nazobčanimi listi, ki se v jeseni iz zelene spremenijo v toplo temno rdečo barvo.

Tudi na igrišču pri enoti Medo na Dvoru smo dodatno zasadili dve sadiki iste vrste, ki bosta otrokom nudila senco med igro na prostem, poleg tega pa tudi pripomogla k manjšemu poletnemu pregrevanju igralnic.

Zasaditev sadik, ki so tudi že odvrgla svoje listje, je potekala na turoben, meglen dan a prepričani smo, da bo spomladi pogled na naše igrišče popolnoma drugačen. Naši malčki bodo skupaj z vzgojiteljicami lahko opazovali mlade brste, iz katerih se bodo do poletja razvili veliki pahljačasti listi, ki bodo nudili senco za varno in prijetno igro na našem novem igrišču, v jeseni pa pogledu na naš lep vrtec dodali topel, škrlatni okvir.

Kljub temu, da igrišče trenutno še ni v uporabi pa našim malčkom vseeno dnevno omogočamo bivanje in igro na prostem. Ko so bili dnevi še lepši in epidemija še ni priprla vrat našega vrtca, smo pogosto zahajali do travnikov in gozdička, kjer so otroci neizmerno uživali in izvajali raznolike dejavnosti. Ploščad pred vrtcem enote Jurček se nam je zdela zelo uporabna za igro in gibalne dejavnosti, a zaradi bližine ceste ne varna za uporabo. Skupaj z našim iznajdljivim in vestnim hišnikom g. Janijem ter vzgojiteljico go. Štefko, ki obvlada šivanje, smo pripravili varovalno mrežo, ki jo namestimo in tako pridobimo varno igralno površino, katero lahko uporabljamo tudi v deževnih jesenskih dneh.

Pa prijeten pozdrav iz našega »sončnega« vrtca, kjer že nestrpno pričakujmo dan, ko bomo lahko vrata ponovno odprli za vse naše »male sončke«.

Tanja Fabjančič, pom. ravnateljice za vrtec

(Skupno 278 obiskov, današnjih obiskov 1)