Kako hitro čas leti! Tako zelo, da je januar že davno za nami. Bilo je nadvse zabavno in zanimivo, zato moramo z vami podeliti naša doživetja. Mesec se je pričel z zimsko tematiko, ki jo je naša skupina namenila severnemu in južnemu polu. Izbrali smo si ju pa zato, ker v naše kraj še ni in ni želela teta zima nasuti snega…Tako smo se sprehodili, se igrali in se greli pod zimskim soncem, telovadili na temo pingvinov in Eskimov, oponašali hojo pingvinov na igrišču in igralnici,  ustvarili vsak zase čisto svojega Eskima in pingvina, družno oblikovali delčke ledene pokrajine na polih ter poslušali in narisali bitje našega srca…

    

 

  

 

Pa to sploh ni še vse…V januarju smo namenili naš čas tudi matematiki.

Obiskali smo domačijo našega Nejca in si ogledali male in velike živali na kmetiji, uživali ob razgledih, ki nam jih je ponujala pokrajina na poti do tja in nazaj ter tekali po travnikih.

Dobili smo tudi prav prikupen obisk bratca in mamice našega Lovrenca.

Mesec smo zaključili z nadvse zanimivo temo –  z energijo namreč. Tema nas je prav prijetno presenetila. Teden smo pričeli z ogledom risanega filma o varčevanju z energijo. Spoznali smo knjige na temo različnih virov energije, s prijatelji za mizo smo se igrali, da smo električne žice po katerih smo pošiljali električni tok, si ogledali torbo električarja in ugotavljali za kaj vse se potrebujejo pripomočki v njej, narisali smo vire električne energije v naše zvezke, pokukali v škatlo poskusov z elektriko – med poskusi smo se Miškolini izkazali za prave ”električarje”, v okolici smo iskali vire energije in vse kar je povezano z elektriko (voda, sonce, veter, mlin, domača elektrarna, električni avtomobil, transformatorska postaja, žice, daljnovod, elektro omarice na hišah, strelovod, vtičnice in vtikače, baterije…). Ob koncu smo na velik plakat narisali, kako naše domove elektrika povezuje s svojimi žicami.

 

 

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)