V maju smo pri Ptičkih nameravali spoznavati travnik na travniku, a žal je imelo vreme druge načrte.  Tako pogosto je deževalo, da do prave igre na travniku žal nismo prišli. K sreči smo za to izkoristili že sončne dni v marcu in aprilu.

V tem mesecu pa smo se morali znajti drugače….

Travniške živali in rastline smo spoznavali ob slikah v igralnici…

Na sprehod smo se odpravili po takšnih ulicah, kjer smo hodili ob travniku in tako malce od daleč skušali odkriti kakšno travniško žival, zaslišati njihovo oglašanje ali prepoznati kakšno cvetlico. Na naše veliko navdušenje smo odkrili kačo in jo, seveda z varne razdalje, kar nekaj časa opazovali. Ta dogodek je bil še naslednje dni v vrtcu zelo priljubljena tema.

Malce dežja nas ni ustavilo. Sprehod v palerinah je čisto nekaj posebnega. Na naših potepanjih smo spoznavali različne vrste sadnih dreves in opazovali, kako plodovi zorijo.

Seveda smo tudi v tem mesecu iskali gibalne izzive. Zelo si želimo priti do Krke, a so nam pot zaprli. Smo jo pa zato mahnili en krog okoli šole. Številne stopnice so bile kar zalogaj.

Mesec maj je bil tudi v znamenju družabnosti. Družili smo se z Mucki v telovadnici, z Miškolini na igrišču in s starši na delavnicah ob zaključku vrtčevskega leta. Zelo smo uživali, hvala vsem za družbo.

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)