December, mesec pričakovanja in presenečenj nam je postregel z dnemi, ki smo jih preživeli v vodi in se urili v novih veščinah, s katerimi smo še zamah bližje temu, da splavamo. V Dolenjskih  toplicah smo se naužili čofotanja in vodnih vragolij. Vse pohvale našim plavalnim učiteljem in spremljevalkam, ki so nas spremile na tej dogodivščini, ki so je bili deležni predšolski otroci iz naše enote.

 

V prvem tednu nas je obiskal tudi prvi dobri mož, Miklavž. Pustil nam je dooolgo pismo v katerem je pohvalil in poprosil za kakšno dobro delo prav vsakega, ki preživlja čas v igralnici Miškolinov.

   

Nedvomno je bil v tem mesecu tudi čas, ki za knjige in prebiranje le-teh. Naša zvedavost in radovednost nas je vodila tudi do šolske knjižnice, kamor smo odnesli že pred časom izposojene knjige, ki smo jih zamenjali za druge. Vendar, da bi nam ne bil čas prehitro v knjižnici minil, nam je knjižničarka prebrala knjigo Snežaki v vrtcu, ki smo ji z zanimanjem prisluhnili.

     

Prav je, da si v teh dneh leta voščimo in zaželimo lepe želje, zato smo se odpravili in odnesli voščilo v bližnjo trgovino in si napoti do nabiralnikov, do katerih smo se namenili iti, ogledali še jaslice, ki so jih krasile mnoge igrače.

                                                                

Druženje je nekaj, kar nam vedno prikliče nasmeh na obraz in zato smo še toliko bolj veseli vsakega obiska. Tako nas je obiskala tudi Larisina babica, ki nam je s sadnim darilom in svojo plešočo princesko popestrila dopoldan ter nam predstavila novo pesem Drevo.

    

Dnevi v decembru ne bi bilo dovolj čarobni, če bi nas ne obiskali pravljični junaki, ki so nam zaigrali v gledališki predstavi Babica zima gre na jug. Predstava s prašičkom Snežkom je bila polna smeha in vragolij, celo plesali smo vmes, kar je bilo še posebej zabavno in zanimivo. Ob koncu predstave, pa smo celo priklicali Božička, ki nam je prinesel skrivnostno, nadvse lepo zavito darilo, ki smo ga polni pričakovanje odprli v naši igralnici. In ker nas je Snežko zelo navdušil, smo ga celo povprašala, če se lahko slikamo z njim in je seveda z veseljem pristal.

                   

Adventni december, polne čarobnosti, ne bi bil tako lep, če se ne bi zelo potrudili in s skupnimi močmi poskrbeli, da je v naši igralnici prevevalo še posebej čarobno vzdušje. Vse to smo pričarali z našimi novoletnimi miškolini in miškolinkami, snežakom na vratih, lučkami pod stropom in svečniki v katerih smo si s prižiganjem svečk, krasili naše praznične mize med obroki.

Zadnji dan smo si popestrili z lutkovno predstavo Dedek Mraz v dimniku, ki so nam jo zaigrale vzgojiteljice naše enote. Mali kuža pa nas je ob koncu le-te povabil še na skupno druženje na med oddelčni čajanki in plesu.

 

Seveda pa v teh prazničnih dneh ni zmanjkalo časa, da bi ne odšli na sprehod po našem čudovitem kraju Žužemberk.

  

 

Vse lepo, čarobno, zdravo, srečno in z razumevanjem obdano leto 2018 vam želimo mali miškolini skupaj z vzgojiteljicama Klavdijo in Štefko.

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)