OŠ Žužemberk z vsemi podružnicami in enotami vrtca je letos zopet organizirala dobrodelni koncert z adventno tržnico. Koncert je bil v petek, 25. 11. 2016, ob 18. uri, v telovadnici OŠ Žužemberk.

Program je povezovala radijska napovedovalka Renata Mikec. Na prireditvi so nastopili pevski zbori OŠ in vrtca, plesalci Plesnega studia Novo mesto, pevki Amadea Begovič in Ditka z očetom Gorazdom Čepinom ter ansambli Žarek, Topliška pomlad, Skrivnost in Boršt. Vsi gostje so nastopili brezplačno, na tak način podprli naš projekt in prispevali k dobrodelnosti. Za ozvočenje je poskrbel tonski mojster Aljaž Fink, za redarsko službo pa člani PGD Žužemberk. Vsakemu posebej in vsem skupaj se še enkrat zahvaljujemo.

Namen koncerta je zbrati čim več sredstev za zaščito teras v vrtcu na Dvoru. V ta namen je bilo v preteklih dveh letih zbranih že 7.872,81 EUR. Ta sredstva smo uspeli zbrati s prostovoljnimi prispevki ob vstopnini in z donacijami podjetij, zasebnikov, posameznikov in poslovnih partnerjev. Temu znesku smo letos dodali še 885 EUR od vstopnine ter 1.345 EUR, ki so jih darovali naslednji donatorji: Anton Mačerol s.p. Dvor, FS d. o. o. Žužemberk, Janez Kranjc s.p. Dvor, Kotorna d.o.o. Ljubljana, Kovinastroj Servis d.o.o. Grosuplje, Krka d.d. Novo mesto, Mohorčič transporti Zalisec, GGE d.o.o. Ljubljana, Bencinski servis Dvor, KGN-NOVINC d.o.o. Dvor, GGE d.o.o. Ljubljana, skupaj 2.230 EUR.

Finančno pomoč lahko še vedno nakažete na račun UJP Novo mesto na št. SI56013936000000216, sklic SI00 29100020, s pripisom »za senčila«. Vsem, ki ste že, ali pa morda še boste darovali, se iskreno zahvaljujemo.

Koncertu je sledila adventna tržnica, kjer so bili na voljo različni izdelki: adventni venčki, voščilnice, pecivo in manjša darilca, ki so jih izdelali delavci šole in vrtca. Nekateri izdelki so nastali tudi v sodelovanju z učenci in starši. Na tržnici je bilo zbranih 1.264,29 EUR, ki bodo namenjeni za pomoč učencem in otrokom vrtca, ki se zaradi slabšega socialnega položaja ne bi mogli udeležiti razširjanih programov zavoda.

Res, da sta bila koncert in tržnica organizirana z namenom dobrodelnosti, a gotovo nista dosegla le tega namena, saj je dogodek poskrbel tudi za prijetno druženje in sprostitev.

Vzgojiteljica Mojca Obrstar                                                                                                                                                                                             Fotografije g. Slavko Mirtič

 

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)