Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41
 

Zdrava prehrana v oddelku Miške

V oddelku Miške smo v mesecu novembru načrtovale temo zdravje. Otroci so v igralnici tako spoznali prehrambeno piramido, pogovarjali smo se, katero sadje in zelenjavo radi uživamo ter to predstavili na grafičnem prikazu.
Želele smo otrokom približati pomembnost zdrave prehrane. Tako smo v oddelku izdelali sok, različne smutije ter našli zdravo alternativo sladkarij. V oddelku miške smo tudi naredili zdrave piškote ter presno torto. Otroci so pri pripravi zelo radi sodelovali ter se opogumili in poskusili posamezno jed.

 


Velik pomen smo v oddelku namenili tudi obisku pri zdravniku. V oddelku smo imeli velikokrat veliko simbolno igro, kjer so otroci spoznali potek obiska pri zdravniku. Tako so se vživeli v vlogo zdravnika, med. sestre, farmacevtke, bolnika, skrbnika … Otroci so prinesli tudi svojo igračo, katero smo v vrtcu pozdravili in ji oskrbeli rane. Za zaključek pa smo si ogledali rešilec in s tem poglobili naše znanje ter si ogledali prave zdravniške pripomočke.

Otrokom smo predstavile, kako zelo je gibanje pomembno za naše zdravje. Zato smo v telovadnici večkrat izvedli gibalno uro ter se velikokrat odpravili na daljši sprehod.

 

Vzgojiteljici Mateja in Petra

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)