V skupino Zajčkov je letos vključenih 18 otrok, od tega kar 6 novinčkov. Vsi otroci so se na skupino že kar dobro navadili, vendar so sprva imeli posamezniki kar velike stiske, žal se je nad določene spravila tudi bolezen. Kljub vsem tegobam se skupaj trudimo, da se imamo lepo, da se navajamo na red v skupini in da se tudi česa novega naučimo. V prvih dneh je otroke zelo navdušila pravljica Zvonček, ki si jo še vedno zelo želijo poslušati pred počitkom.

Zadnje čase smo se pogovarjali o prometu in skrbi za čisto okolje. Spoznali smo poučno zgodbico o belem zajčku in na nivoju celega vrtca sodelovali v projektu Beli zajček. Otroci in starši so kljub precej slabemu vremenu kar pridno prihajali peš in skrbeli, da je naš sivi zajček postajal vedno bolj bel. Udeležili smo se tudi projekta »Ulice otrokom«, ko smo risali po cesti, ki je bila v ta namen zaprta.

Tudi v vrtcu smo vsako lepo vreme izkoristili za sprehod in bivanje na prostem, uspelo nam je priti celo do reke Krke, ki je v tem času poplavljala. Seveda smo se ob takih priložnostih učili varne hoje ob bibi, opazovali smo promet in prometne znake. Razgibali smo se tudi na kolesih, ob pesmici Avto, ki smo jo vedno spremljali z gibanjem, z rajalnimi igrami, zabaven pa je bil tudi poligon iz blazin.

 

Radi smo prepevali in ustvarjali. Izdelovali smo zajčke, umazane od dima iz avtomobilov in rdeče avtomobile. Vedno znova smo radi risali, strigli s škarjami, še raje pa oblikovali plastelin.

Preizkusili smo se v reševanju preprostih ugank in z malo pomoči smo bili uspešni. Ravno tako so nekateri otroci že zelo spretni pri poimenovanju barv in razvrščanju vozil po barvi in so z veseljem pomagali tistim, ki so imeli nekaj težav.

Praznovali smo že dva rojstna dneva in ob tej priložnosti v središče pozornosti povabili slavljenko Nejo G. in slavljenca Matevža, ki sta upihnila že tri svečke na tortici.

                   

Kljub vsem dejavnostim, ki potekajo v naši skupini, pa se vsi radi prosto igramo in tudi malo pocrkljamo.

Vzgojiteljica Mojca Obrstar

(Skupno 208 obiskov, današnjih obiskov 1)