V preteklem tednu smo se v vseh skupinah pogovarjali o prometu in prometni varnosti. Pri Muckih in Zajčkih smo se pogovarjali o prometu in vozilih in se preizkusili v reševanju ugank s tega področja. Prepevali smo pesmice o avtu in avtobusu, izdelali smo avtomobile iz kartonskih škatel in se igrali različne didaktične igre – razvrščali smo avtomobile po barvi, s pomočjo prometne kocke smo se seznanjali z različnimi vozili, seveda pa smo se pogovarjali tudi ob slikanicah s prometno tematiko.

izdelali smo si svoje avtomobile
izdelali smo si svoje avtomobile
ogledali smo si tudi gasilsko vozilo
ogledali smo si tudi gasilsko vozilo
rumeni avtomobili v rumeni garaži
rumeni avtomobili v rumeni garaži

Vozili smo se s skiroji, tricikli in poganjalci. Nekateri so že pravi mojstri v vožnji, v skupini Zajčkov pa so celo opravljali kolesarski izpit.

Na črpalki smo opazovali gasilsko vozilo – res je veliko in zanimivo. Od vsega pa smo bili vsi Mucki in tudi Zajčki zelo navdušeni nad avtobusi. Anžetov očka je šofer avtobusa pri FS-u in pomagal se nam je dogovoriti, da smo si jih lahko čisto od blizu ogledali. Nato smo se z avtobusom celo peljali. Seveda si nismo pozabili pripeti varnostnih pasov. Kljub temu, da je bila vožnja hitro končana, je bila to za nas nepozabna izkušnja. Vsem, ki so nam omogočili to izkušnjo, se iskreno zahvaljujemo.

ogledali smo si avtobuse
Ogledali smo si avtobuse
za vse bo dovolj prostora
za vse bo dovolj prostora
vožnja je zares zabavna
vožnja je zares zabavna
IMG_6929
Midva sva že pripeta

 

Otroci in delavke skupin Mucki in Zajčki

 

(Skupno 199 obiskov, današnjih obiskov 1)