Vsako leto delavke Vrtca Žužemberk pripravimo gledališko predstavo za otroke. Letos smo bile na vrsti vzgojiteljice iz enote vrtca Dvor. Že v začetku šolskega leta se nam je porodila ideja, da bi predstavile Sapramiško, pravljico znane avtorice  ge. Svetlane Makarovič. Vse ostale ideje o vlogah in sceni so se postopno rojevale preko leta. Intenzivnejše priprave so se začele v začetku tega koledarskega leta, ko je nastajala scena in vloge so bile razdeljene glede na želje in potrebe predstave in delavk ter delavca. Vrhunec priprav je bil v zadnjem mesecu, kjer smo poleg igralskih vaj izdelovale tudi ročne lutke, ki so sovpadale z vlogami v igrici. Pri celotnem projektu smo sodelovale vse delavke in delavec vrtca Dvor. Na pomoč sta nam priskočili tudi delavki iz drugih enot, ki sta sodelovali pri sceni in kostumografiji. Lahko rečemo, da je celotna predstava plod naših glav in rok.

Po vseh intenzivnih pripravah in vajah je napočil dan, ko smo se premierno predstavili otrokom in staršem v polni dvorani, 20.4.2017 ob 17 uri, v OŠ Žužemberk.

Otroci v vrtcu, ki so bili vključeni v program Cicibralčka in otroci od 1. do 4. razreda OŠ Žužemberk so si predstavo še enkrat ogledali na zaključku Cicibralčka, 25.4.2017.

Predstava je primerna  za mlajše in starejše otroke. Je zabavna in hkrati poučna igrica, kjer so otroci nagovorili Sapramiško, da je šla k zobozdravniku. Ravno tako se je slišal smeh odraslih ob komičnih situacijah in izrazih, ki so jih ustvarjali liki vseh nastopajočih, predvsem pa glavne, navihane, čeprav tudi boječe, a na koncu predvsem pogumne Sapramiške.

Prispevek dobrodelnih sredstev, ki so se nabrala s vstopnino in lutkami v višini 480 EUR bo namenjen za nakup didaktičnih igrač za otroke.

Na spodnji povezavi  lahko preberete članek o predstavi, ki ga je v Dolenjskem listu objavil g. Rok Nose.

http://www.dolenjskilist.si/2017/04/23/174595/novice/dolenjska/Vzgojiteljice_navdusile_s_predstavo_Sapramiska/

vzg. Mateja Repar Silič

(Skupno 264 obiskov, današnjih obiskov 1)