Tako kot v vsaki skupini se je tudi pri nas dogajalo veliko zanimivega v decembru.

Miklavževanje smo obogatili s peko parkeljnov. Pri tem je pomagala Janova babica, ga. Ljuba Nose.

V petek, 8.12.2017, nam je popestrila Ivina mamica, ga. Tjaša Primc. S klaviaturami, ki jih je prinesla s sabo in z našimi malimi ritmičnimi inštrumenti smo imeli pravo glasbeno dopoldne s petjem, plesom in igranjem na inštrumente.

 

Otrokom skupini “Pikapolonic in Čebelic” sva s pomočnico vzgojiteljice zaigrali “Rokavičko “. Lutke na palici so otroke zelo pritegnile, tako da so jih uporabljali tudi za svojo predstavo.

“Pikapolonice” so pripravile pravljično deželo. Poslušali smo zgodbico Larina zvezdica in izdelali zvezde iz kartona.

V torek, 19.12.2017, smo pripravili Čajanko s starimi starši. Že en dan prej smo z Lovrovo mamo, ga. Cvetko Lavka, pekli slastne razpokančke in medenjake, da smo pogostili na čajanki. Starim staršem smo pripravili tudi krajši ptogram.

V Žužemberku smo si  skupaj z otroci drugih skupin Vrtca Žužemberk ogledali dramsko predstavo Babica Zima gre na jug. Na obisk je prišel tudi Božiček, ki je otroke obdaril z darili ( igračami za v vrtec).

December smo zaključili s prazničnim igralnim dopoldnevom, druženje ob petju in plesu z drugimi  skupinami in ogledom predstave otrok skupine ” Metuljev “.

Sreča je srečati prave ljudi,

ki v tebi pustijo dobre sledi.

                 ( Tone Pavček)

SREČNO 2018

 vzg. Dijana Pečjak in pomočnika vzg. Petra Fink, Ambrož Čopi

(Skupno 159 obiskov, današnjih obiskov 1)