Pri temi o telesu so se otroci seznanjali s človeškim telesom preko bibarij, prstnih iger, slikovnega gradiva, preko slikanice Moje zanimivo telo, peli pesmici Medvedek ni bolan, Angina, ipd.

Ga. Janja Pelko nam je predstavila poklic medicinske sestre in otrokom na primeren način približala delo, ki ga opravlja. Najprej je predstavila opremo, oskrbela  njihove medvedke in dojenčke in nato še otrokom povila s povoji roke ali noge. Vmes pa se je razvila med otroki simbolna igra »zdravnikov«, ki so posnemali in na drugih otrocih ali medvedkih začeli izvajati merjenje temperature, igra z brizgalkami itd. V naslednjih dneh in še sedaj potekajo v igrah po kotičkih tudi simbolne igre »zdravnika«, z dojenčki in medvedki.
Prav tako pa so se otroci seznanili s poklicem reševalca, ki nam ga je predstavil g. Gregor Ban. Pokazal nam je pripomočke, ki jih uporabljajo za nujne primere. Otroci so si lahko ogledali reševalno vozilo od zunaj in v notranjosti. Najbolj pa so bili navdušeni nad lučkami in zvokom, ki so ga tudi sami izpuščali: »VIJU – VI.«

Za zdravo telo poskrbimo tudi s sprehodi. Naši sprehodi pa bodo še lepši z novo bibo, ki nam jo je zašila ga. Angelca Bedene.

Pri temi o telesu sva otroke seznanjali in navajali tudi na nego svojih teles: na brisanje noskov, umivanje in brisanje rok, ust, kjer smo si ogledali del lutkovnega filma Čiste roke za zdrave otroke in odvajanje od plenic in navajanje na kahlice, kjer so otroci prinesli kahlice od doma. In verjemite, da skoraj nobena ni ostala prazna.

Poslušanje zgodbe, ki govori o odvajanju od plenic in navajanju na kahlico, Matevžu bo uspelo, malo na drugačen način. »Namesto na blazinah, sedimo na…Le poglejte nas!«

vzg. Mateja Repar Silič

(Skupno 429 obiskov, današnjih obiskov 1)