V zadnjem tednu v novembru je v našem vrtcu potekal medeni teden. Vsi oddelki so v petek, 20. 11. sodelovali v projektu tradicionalni slovenski zajtrk, ko je bil na jedilniku kruh z eko maslom, med suhokranjskih čebelarjev ter mleko in jabolka iz lokalne oskrbe. Pogovor z otroki  je bil namenjen pomenu čebel in lokalne oskrbe s hrano. Otroke enot Stara šola, Jurčičeva in Dvor je obiskal čebelar g. Roman Setnikar, ki je predstavil delo čebelarja, vsi otroci (razen najmlajših oddelkov) pa so se sprehodili do čebelnjaka in si ga ogledali. Mlajši otroci so se naučili prstno igro Panj, starejši pa so prepevali in plesali ob pesmici Čebelica ter deklamirali pesmico Ciciban in čebela. Otroci so se glede na starost igrali različne gibalne igre (Poišči svoj panj, Čebele in stražar, Cvetlice in čebele, oponašanje gibanja in oglašanja čebel in ostalih živali,…).

Ob letaku Čebelica moja prijateljica (izdala Čebelarska zveza Slovenije) so se starejši otroci pogovarjali o pomenu čebel ter primerjali čebeljo in človeško družino. Pomen in življenje čebel so spoznavali tudi preko ogleda filma Kranjska sivka. Vzgojiteljice so otrokom posredovale zgodbici Kako je nastala čokolada in Čebelica Neli. V nekaterih oddelkih so zgodbico Kako je čebelica rešila zajčka dramatizirali otroci, pri najmlajših pa so jo zaigrale vzgojiteljice. V Stari šoli so se otroci vseh treh oddelkov družili ob čajanki, na kateri so postregli z medenimi napitki, sadnimi krožniki in slastnimi medenjaki, seveda so vse dobrote pripravili otroci.

Likovno ustvarjanje je bilo tematsko naravnano – v nekaterih oddelkih so oblikovali iz čebeljega voska, izdelovali plakate o čebelah, risali na panjske končnice, risali čebelnjak. V oddelkih 4-6 let so otroci ustvarjali eko smreko za sodelovanje v natečaju podjetij Hofer in Medex.

20151120_105615
Eko smreka – za natečaj
Ogled čebelnjaka – Mravljice
20151120_094113
Čebelar g. Roman na obisku
20151120_103844
Obisk čebelnjaka – Zajčki
Še ena eko smreka za natečaj
(Skupno 1.033 obiskov, današnjih obiskov 1)