Novo leto je pri Brulčevih prineslo novo izzive in nove obraze – tako med otroki kot tudi med delavkami. Otroci so večinoma zdravi, delavke pa malo manj, a kmalu bodo v popolni zasedbi. Teta Pavla pa se ne da, za otroke res dobro poskrbeti zna. Te dni v pomoč sva ji teta Anja in še teta Tanja (tista iz pisarne na Jurčičevi).

DSC_0001
Ko teta Pavla s to škatlo prihiti, se otrokom zaiskrijo oči, kajti ples v krilcih se potem zgodi. Sara gleda, če ji modro krilce pristoji, Filip pa se rumenega veseli.
DSC_0005
Nekaterim je potrebno pri natikanju krilca pomagati, nekateri pa znajo to opraviti tudi že sami.  Larisa meni, da bo z dvema krilcema prava frajerka.
DSC_0007
Tudi fantje lahko nosijo krilca – si misli Erazem in občuduje svoj dodatek.
DSC_0011
Ana in Maša sta se takoj našli za ples. Ena, dva, tri, vse v krogu se vrti.  No ja, Sara si je vmes vzela še čas za pogovor z ročno lutko.
DSC_0009
Po decemberskem odhodu Ane P. v vrtec bližje doma, se je Polžkom v začetku novega leta pridružila novinka Zala – in že prvi dan je z nami veselo plesala.
DSC_0014 - kopija
Ninina plesna koreografija
DSC_0003
Tudi jaz rada plešem – si misli Petra v modrem krilcu, a najraje kar v posteljici, kjer se počuti zelo varno.
DSC_0020 - kopija
Kje so pa ostali Polžkovi? Franja, Nejc in Tinkara? Na obisku pri Medvedkovih, za katere je res lepo skrbela teta Sonja -. vse dokler ni tudi ona zbolela. Pridno so telovadili, vozili in na stiske čisto pozabili.
DSC_0019 - kopija
Najmlajši Medvedek Žiga pogumno raziskuje igralnico.
DSC_0021 - kopija
Gibanje je naporno, si misli Žiga in se nasloni na omarico. Tinkara se zavzeto pogovarja s teto Sonjo, Franja vneto vozi vozila na blazini, Lina in Sofija pa pozirata.
DSC_0024 - kopija
Hi konjiček, si misli Nejc, Lovro pa si je vzel trenutek za počitek.
DSC_0029 (2)
Pri Polžkovih sta na tortici prvič dve svečki.
DSC_0031
Vse najboljše, Ana.
DSC_0042
Na obisk je prišla babica zima, ki je za uboge živali pripravila tople kožuščke ,da jih ni zeblo. A poznate babico Zimo – no, to je v bistvu gospodična oziroma teta Anja, ki med delom prav nič ne sanja. Potrebno je poskrbeti za ritke, noske, trebuščke, vmes pa tudi pripraviti dejavnosti za otroke, kot na primer tole kratko dramatizacijo.
DSC_0037
Otroci so z zanimanjem spremljali dogajanje.
DSC_0044
Le katera živalca se bo še oglasila pri babici zimi? Morda pride zajček, ta mali poskakajček. Morda pa prihlača kar kakšen pravi Medvedek, ali pa se priplazi mali Polžek? Kdo ve?

Foto in tekst: Tanja Fabjančič

(Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1)