December je prav poseben mesec, poln presenečenj, druženja, krašenja in pozornosti. Tudi v skupini Zajčkov ni bilo nič drugače. Da je bil december še bolj pester je poskrbela praktikantka, ga. Simona Kovačič, ki je v tem mesecu opravljala praktično usposabljanje v naši skupini. Zajčke je v okviru svojih nastopov popeljala v pravljično deželo, kjer so jih čakale različne gibalne in ustvarjalen naloge. Otroci so jih dobro in radi opravili in si prislužili diplome.

S kepami iz papirja je bilo potrebno zadeti v odprtino.

V zasneženi deželi so se otroci sankali, smučali in kepali – ker ni bilo pravega snega, so uporabili papir.

Podelitev zasluženih diplom.

Da je bilo zares praznično, je bilo potrebno okrasiti igralnico, garderobo in novoletno jelko. Okraske za jelko so otroci izdelali doma. ob pomoči svojih staršev, v vrtcu pa so jih ponosno obešali na jelko.

Veliko smo se tudi družili. Večkrat smo se v garderobi zbrale vse tri skupine iz naše enote, nato pa smo skupaj prepevali, zaplesali, se pogostili z Miklavževim darilom, z Otovo in Ivovo babico, go Mihaelo Ožbolt smo pekli parklje, skupaj posejali božično žito…

Ko smo žito pridno zalivali, je vzklilo in pred praznili so ga otroci odnesli domov.

Nasmejali smo se ob igrici Babica Zima gre na jug v izvedbi Miškinega gledališča. Sledilo pa je še kratko druženje z Božičkom, ki je vse skupine obdaroval.

Igre z novimi igračami se kar nismo mogli naveličati.

Vzgojiteljica Mojca Obrstar

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)