Prva dva tedna v februarju smo se pri Zajčkih pogovarjali o kulturi in seveda tudi o pustu.

Prvi dan smo si odšli ogledat razstavo Suhokranjskih dobrot, kjer smo opazovali različne pekovske in druge doma narejene izdelke. Najbolj pa nas je pritegnila razstava vrtca, kjer so otroci hitro prepoznali naše izdelke. Ob koncu so nas predstavnice Društva kmečkih žena pogostile s piškotki, ki so nam šli zelo v slast.

Otroci so se seznanili z osnovnimi simboli naše države: zastavo, grbom in himno. Otrokom so bili simboli tuji – le zastavo so nekateri že prepoznali. Pogovarjali smo se tudi o kulturnem prazniku – 8. februarju, ter otrokom na preprost način posredovali Prešernovo balado Povodni mož. Zgodba o Urški in povodnem možu je otroke zelo pritegnila in so jo zelo radi obnavljali ob ilustracijah na steni. Po poslušanju Povodnega moža so otroci risali s flomastri na podlago v tehniki mokro – mokro. Nastali so lepi izdelki, ki smo jih s ponosom razstavili.

Ker se je že bližal pust smo se morali nanj pripraviti. Vsak si je izdelal svoje pokrivalo – žabico, poslušali smo pravljico Maškare in prepevali pustne pesmi.

Na pusta smo vse skupine rajale v garderobi, zaradi slabega vremena nismo mogli ven. Kljub temu smo se zelo zabavali.

Slop smo zaključili s kulturno prireditvijo, ki smo jo pripravili Zajčki za celo enoto. Ptičke in mucke smo povabili na gledališko predstavo Rokavička.

To zgodbico smo spoznali in se jo naučili dramatizirati že v januarju, a nam je zelo dobro ostala v spominu, zato je kulturna prireditev zelo lepo uspela. Po predstavi smo se družili in prepevali znane pesmice.

Vzgojiteljica, Mojca Obrstar

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)