Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Zala išče prijatelja


V gledališču otroci zaživijo v pristni povezanosti s pravljičnimi gledališkimi liki. Vsaka predstava je edinstvena, je « svet v malem« ,ki otroku da možnost , da v njej deluje, sodeluje, spoznava in raziskuje. Igra postane čarobna akcija, ki pritegne in oblikuje otrokovo domišljijo in njegovo dojemanje sveta, zato ima obenem tudi globji psihološki pomen.

Vzgojiteljice vrtca Žužemberk si želimo na preprost, ustvarjalen, duhovit in izviren način približati otrokom in njihovemu dojemanju sveta. Da otrokom razkrivamo in pokažemo pot, kadar ne morejo videti prihodnosti.

V ekipi Sončkovega gledališča smo letos pripravile predstavo: Zala išče prijatelja, po knjigi suhokranjske pisateljice Dragice Šteh. Vloženo je bilo kar nekaj truda in časa, vendar ob pogledu na vesele otroke in zadovoljne starše smo pomirjene tudi me.

Igro smo nastopile v grajski kleti Žužemberk za otroke iz vrtca Žužemberk ter ločeno za otroke vrtca Dvor.

Gostovale pa smo na šoli Prevole, v šoli Šentrupert in v kulturnem domu v Zagradcu.

Za predstavo je bilo zbrano kar nekaj denarja, ki ga bomo namenili nakupu didaktičnih pripomočkov, da bodo otroci v vrtcu dobili še več priložnosti za boljši razvoj.

V ekipi Sončkovega gledališča pa niso sodelovale samo nastopajoče, veliko je še “tihih tet” v ozadju, ki so bile vedno pripravljene priskočiti na pomoč pri organizaciji.

Izpod rok vzgojiteljic pa so nastali tudi vsi izdelki, ki ste jih lahko kupili na pomladnem bazarju. Hvala vsem.


Nikoli ne glejte na tiste stvari, ki le na zunaj so opazne,
saj le čisto in toplo srce vas naredi prijazne.
Prava lepota je tista zares, ki iz oči se zasmeje,
ki te poboža kot mamin objem in te kot sonček pogreje.

zapisala: Katja Konte

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost