Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41
 

ZAKLJUČEK VRTCA – ENOTA MEDO

Kaj delajo medvedove stopinje po vrtcu? Kam je šel medo?
To so vprašanja, ki so odmevala po vrtcu v četrtek, 6. 6. 2019, ko so otroci prihajali v vrtec. S tem se je začel naš zaključek. Otroci so bili izredno radovedni ter nestrpno pričakovali zaključek vrtca, saj smo jim namignile, da nas mogoče popoldne obišče Medved, ki hlača po vrtcu.
Rdeča nit našega zaključka je bila otvoritev naše enote pod novim imenom, tako smo se prvič predstavili kot vrtec Sonček, enota Medo.
Otrokom in vzgojiteljicam je ime hitro priraslo k srcu, vse skupine smo ustvarjale na temo medved, čebele, panj. Po vrtcu so odmevale medvedje pesmi, s katerimi smo se pripravljali na zaključek enote.

V četrtek, 6. 6. 2019, smo se ob 17. uri zbrali pred PŠ Dvor, kjer so otroci veselo prihajali v vrtec oblečeni v poenotenih majicah.
Program se je začel z mojim pozdravnim govorom ter slavnostnim prihodom vseh otrok enote Medo na oder. Po prihodu smo pomahali svojcem ter skupinsko zapeli pesem »Naš vrtec je sonček«. Sledil je slavnosten del oddelka Metuljev, ki so nam pripravili krajši program ter ganljivo in ponosno slovo malih maturantov.
Po predaji ključev mlajšim otrokom so otroci simbolično skočili skozi prag šole. Za pogumno popotnico jih je nagovorila še ga. Tanja Fabjančič ter pozdravila vse prisotne.

Kot sem že omenila, smo se na zaključek enote pripravljali vsi oddelki vrtca Medo. Preselili smo se na parkirišče, kjer smo izvedli krajši program z medvedjimi pesmimi. Ga. Jožica je animirala posamezno skupino ter jih spodbudila, da smo čim glasnejši, da nas medved sliši. In res se je zgodilo prav to, prestrašeni medved je prihlačal od našega čebelnjaka, kjer je nabiral sladki med. Ko je videl in slišal, kako razigrano pojemo ter plešemo, je vsako skupino nagradil z medom ter jim podaril zemljevid do skritega zaklada. Otroci ter starši so se odpravili iskat zaklad, najmlajši so zaklad našli najhitreje ter se hitro začeli sladkati s sladoledom. Sledilo je prijetno druženje ob sladoledu ter sproščenem klepetu.

Prijetni občutki na zaključek so nas spremljali tudi naslednji dan, saj je bil v vrtcu za zajtrk slasten med. In veste kaj, še nikoli ga nismo toliko pojedli, ker ta med je bil zares nekaj posebnega, ker je bil od našega »Medota«.

Vsem otrokom in staršem želimo prijetne počitnice. Istočasno se vam želimo še enkrat zahvaliti za prijetno, spoštljivo ter vzajemno sodelovanje. Hvala.

Hvala tudi g. Rožletu Matkotu za čudovite fotografije zaključka, katere so zajele pravi utrip zaključka.

 

Medvedji pozdrav, vzgojiteljica Mateja Rus.

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)