Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41
 

Varno v prometu pri Pikapolonicah

September se počasi poslavlja in z njim naš sklop o pomenu varnosti v prometu. Ob Zgodbi o belih zajčkih smo ugotavljali, zakaj so zajčki postali umazani in kaj lahko storimo mi, da bomo varovali naravo in okolje; zgodba je nekatere spodbudila, da so skupaj s svojimi starši v vrtec prihajali peš. Tako so poskrbeli za svoje zdravje in manjše onesnaževanje okolice vrtca. Vsakič, ko je otrok v vrtec prišel peš, je nalepil bel krogec na plakat »sivi zajček«, ki je v teh dneh postav skoraj bel.

Dejavnosti, ki smo jih še izvajali: barvanje sivih zajčkov z belo prstno barvo, rajalna igra Didl dajčka, vožnja s tricikli in poganjalci, opazovanje prometa in okolice ter spoznavanje prometnih znakov in pravil za varno udeležbo v prometu in bivanje na prostem v okolici našega vrtca. Spoznali smo tudi nove pesmi in deklamacije, opisovali slike in si ogledovali različne knjige  na temo o prometu.

Namesto v telovadnici, smo vadbene ure izvedli kar na prostem, na gasilskem travniku.

Igrali smo se še glasbeno – gibalno didaktično igro, kjer so morali otroci glede na slišan zvok, uprizoriti gibanje avtomobila (hitro, počasi). V igranju na glasbila so se preizkusili tudi sami.

Sodelovali smo tudi v projektu “Ulice otrokom” – s kredami smo risali po tlakovcih.

Otroci so preko igre z vozili spoznavali, poimenovali in razvrščali le-te po osnovnih barvah.

Vsakodnevno pa izvajamo tudi Fit gibalne minute ob glasbi, ki zelo popestrijo naš vrtčevski vsakdan, saj jih izvajamo tako med dejavnostmi, kot tudi med dnevno rutino.

23.9. smo letos prvič uradno praznovali dan slovenskega športa. Ta dan smo tudi začeli z izvajanjem projekta 365 dni telovadimo vsi. Tako za otroke, kot tudi za vas, dragi starši, smo na hodniku vrtca pripravili aplikate z različnimi razteznimi vajami, ki jih bomo tedensko dopolnjevali. Vabimo vas, da se nam pridružite. Več informacij o projektu in pravilni izvedbi posameznih vaj lahko dobite na spodnji povezavi:

Ogledali pa smo si tudi predstavo Tri kepice Prometa (v izvedbi Miškinega gledališča).

Vzg. Slavka in pom. vzg. Jožica

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)