Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41
 

MIŠKOLINI VARNO V PROMETU

Otrokom sem predstavila pravljico beli zajček ob aplikacijah in jih spodbudila da prosijo starše, da pridejo v vrtec peš, da lahko prilepijo pikico na zajčka, da ga skupaj obelimo. Letos smo zaradi varnosti pred virusi lepili krogce na belega zajčka v vsaki igralnici posebej. Hodili smo na sprehode in osveščali sva otroke o varni hoji ob robu cestišča. Ko pride avto se umaknemo k robu, da se avto odpelje mimo. Navajamo se na hojo brez bibe. Vendar nam je to še kar težko opravilo in morava biti zelo pozorni. Šli smo  do parka in avtopralnice, da smo poimenovali različna vozila in njihovo funkcijo.

Obiskala nas je redarka. Malo je povedala, kako moramo paziti, da smo varni na cesti. Skupaj  z njo smo šli na dolg sprehod. Na sprehodu nas je osveščala, kaj je bolj prav in kako moramo paziti nase.


Obiskala sta nas policista. Otroci so bili najprej prestrašeni. Vendar prijazna policista sta s prijetnim pristopom kmalu pridobila zaupanje otrok. Razkazala sta otrokom opremo, ki jo imajo policisti na sebi in v avtomobilu. Obenem pa povedala otrokom, zakaj se uporablja. Tudi policist nas je peljal na krajši sprehod in pogledal, kako otroci že znajo hoditi ob robu cestišča, dvignejo roko ob prečkanju ceste. Za večjo varnost je posodil loparček. ki so ga otroci nosili na sprehodu.

Ulice otrokom je projekt v sklopu katerega smo risali na cesto. Tokrat je bila zaprta cesta za novo ulico. Tam smo se varno poigrali in s kredami ustvarjali na cesto.

Zelo radi so se poigrali z vozili, ki so vozila po cesti in na koncu so jih parkirali v barvne garaže, glede na barvo vozila.

Prepevali smo pesmice o avtu, kolesu in avtobusu in se igrali. Udeležili smo se v projektu ulice otrokom in s kredami risali is se družili z ostalimi otroki v ulici zaprti za promet.

Za konec sklopa pa smo bili nagrajeni s prelepo predstavo gledališča Ku kuc: Tri kepice prometa. Ogledali smo si jo pred vrtcem v primerni odaljenosti med skupinami. Bilo je zelo lepo in zabavno.

Vzgojiteljica Mateja Kuhelj

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 2)