Kako lepo je tu! Prav res. Naužili smo se čudovite zelene idile, najboljše družbe malih prijateljev. Sprehodili smo se po deželi škrata Čateža, spoznali smo skrite stezice, po katerih je hodil velikan Čatež in si ogledali njegovo stopinjo na Zaplazu. Pekli pri tabornem ognju, ki smo ga pripravili čisto sami in se podali visoko v višave in po širnih stezah za skritim zakladom. Le hitro si oglejte utrinke naših doživetij!

Polni pričakovanj smo čakali na naš avtobus.
Spoznali smo kraj Čatež in njegovo okolico ter skrivališča kamor se rad zateka škrat Čatež.

Bil je čas za kosilo.

In za tem čas, da vam pišemo in rišemo pozdrave in se malo poigramo in družimo med seboj.

Odšli smo postavljati, pripravljati in graditi prebivališča škrata Čateža.

Večeri sprehod po bližnjih travnikih in kolovoznih poteh.

 

Drugi dan: Zaplaške stezice … hoja vzvratno,  spremljala nas je pisana množica metuljev in žuželk, ”helihopterčki” na nosu, jazbina, nabiranje storžev, panj, okrepčilo sredi gozda, skrivalnice, spoznali smo navadno bodiko, bosih nog naokrog nas je vodila gozdna pot…

In smo šli del poti, bosi po gozdnih poteh škrata Čateža. Bilo je nadvse zanimivo.
Ostanki stopinje škrata Čateža na Zaplazu.

 

Popoldan pa pot pod noge, na travniški direndaj – kdo najde daljšo travno bilko in barvanje pobarvanke z rastlinjem in ostalim kar najdemo na travniku.

  

Za tem smo odšli za travnik za naši domom Čebelica in vsak zase naredili čisto svoj ”Travnik” na koščku lepljivega papirja in spoznavali živež, ki se skriva ali ne po travniku.

Po večerji smo se odpravili proti jasi pred gozdom, kjer smo škratu Čatežu gradili prebivališča. Posedli smo se okrog kurišča, nabrali veje in pripravili čisto pravi taborni ogenj ter s pesmijo vzpodbudili ogenj, da je vzplamtel. Še pred petjem, pa smo si ogledali malega klopka, ki je lezel ga. Živi po roki. Za tem smo si na njem popekli slasten kruh in za zaključek vlekli vrv.

Tretji dan – Plezanje in lov za skritim zakladom – prijateljstvom.

Kaj naj rečemo ob koncu? Bilo je super. Bili smo pogumni in bili smo prijatelji. Lepo se je bilo družiti in se skupaj nasmejati marsikateri pripetiji in trenutku. Tako da, mamice in očki, mi smo pripravljeni na nove dogodivščine in prigode, ki nam jih prinaša jesen. Zmogli bomo, brez skrbi, saj na letovanju smo vzleteli prav vsi!

 

(Skupno 334 obiskov, današnjih obiskov 1)