Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41
 

MAJ V ODDELKU MIŠKE

Po prvomajskih počitnicah smo se vrnili nazaj v vrtec. Vsi polni vtisov, kaj smo počeli med počitnicami, smo si pripovedovali ter tudi narisali svoj najljubši trenutek. V mesecu maju smo zaključili s Cicibralčkom in si ogledali predstavo strokovnih delavk enote Stara šola z naslovom Pikapolonica. Ga. ravnateljica pa nam je podelila novo knjigo.

V mesecu maju smo pričakovali sonce, vendar nas dež ni zapustil. Zato smo to izkoristili in preživeli veliko časa v telovadnici ter izvedli številne eksperimente. Tako so otroci npr. izvajali čarovnije z osnovnimi barvami.

Obravnavali smo tudi tematski sklop naravna in kulturna dediščina. Veliko smo se pogovarjali o starih ter novih predmetih, jih risali, jih uporabljali pri gibalni urici itd. Nekaj časa smo namenili pogovoru o pisanju danes in včasih ter ob tem izvedli ustvarjalno delavnico, kjer so risali z gosjim peresom.

Ko smo opazili, da je nehalo deževati, smo hitro izkoristili čas za sprehod ter opazovali kulturno in naravno dediščino našega kraja. Znanje smo prenesli v oddelek, kjer smo imeli različne fotografije ter igrali didaktične igre na to temo.

Ob koncu meseca pa smo izkoristili sonce za urejanje našega vrtička.

Vzgojiteljice oddelka Miške

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)