Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Jesenski utrinki – Pikapolonice

Teden otroka so otroci praznovali z obiskom Nodija, plesom in ustvarjanjem lutk gozdnih živali, ki smo jih razstavili v skupini, na razstavah v OŠ Žužemberk in Qlandiji.

V okviru teme o jeseni  so ustvarjali jesenska drevesa, peli pesmice o jeseni, se igrali glasbeno didaktične igre Kdo je prišel iz hiške,opazovali spreminjajočo se naravo na sprehodih ter na dvorišču vrtca, kjer so nabirali listje , izvajali naravne oblike gibanja ter opazovali žuželke, ki so poiskale zatočišče na terasi.

Prednostno nalogo skupine z lutkami smo že lepo vpeljali v vsakdanji program preko rutinskih in vodenih dejavnostih. Lutka Pika otroke spremlja čez dan. Otroci  se z lutkami prosto igrajo v lutkovnem kotičku. Pri različnih temah pa se preko lutk vživljalo v določene zgodbe. Tako so se pri temi o jeseni vživljali v vloge gozdnih živali, ki nastopajo v zgodbi Važič jež. Radi sodelujejo in se vključujejo tako v vloge nastopajočih kot tudi gledalcev, ki z veseljem ob koncu vsake predstave nagradijo svoje prijatelje z aplavzom.

Ker smo v novi skupini, so otrokom ponujene nove didaktične igrače. Tako se že lepo razvija konstrukcijska igra otrok in tudi igra po navodilih.

Medgeneracijsko druženje živi tudi preko ogleda predstav starejših otrok skupine Metulji, ki so nam zaigrali dramatizacijo Važič jež.

vzg. Mateja Repar Silič

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)