Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Utrinki iz skupine Mravljic

V skupini Mravljic se vedno kaj dogaja. Radi se igramo, pojemo, gibamo, poslušamo pravljice, ustvarjamo…

Vemo, da je gibanje zdravo in pomembno za naš razvoj, zato pogosto hodimo na sprehode, pripravimo poligon v igralnici ali v garderobi, če je le prosto, pa radi odidemo tudi v telovadnico.

Zelo radi imamo pravljice. V oktobru smo obiskali knjižnico, ob petkih pa smo si začeli izposojati knjige – začeli smo s projektom Cici-bralček.

Pogosto smo poslušali pravljico o debeli repi, kasneje pa smo jo zelo radi tudi dramatizirali. Vsaka ponovna predstava je bila zanimiva, prijetna, smešna,… , zato se kar nismo naveličali in smo jo zares velikokrat ponovili.

Ko nam je uspelo izpuliti repo, smo si jo natančno ogledali, jo vonjali in nazadnje tudi okušali. Seveda je bila še boljša, ker smo jo sami izpulili.

Obiskala nas je Klarina mamica in nam predstavila poklic zobozdravnice. z njo smo se pogovarjali o zdravi prehrani, o pomenu ustne higiene in o obisku pri zobozdravniku. Najbolj pogumni otroci so zobozdravnici pokazali svoje zobke. Ugotovili smo, da obisk pri zobozdravniku ni nič hudega.  Mamici – zobozdravnici, ge. Polonci Župevec se lepo zahvaljujemo za obisk.

Zobke smo tudi risali. Zelo smo se potrudili.

Obiskali smo gasilce, ki so nam razkazali gasilski dom, vozila in ostale pripomočke. Videli smo, da imajo gasilci zelo veliko znanja. Najpogumnejši otroci so pomerili gasilsko čelado in se preizkusili v gašenju z vodo. Obisk je bil zanimiv, poučen in nepozaben, za kar se gasilcem lepo zahvaljujemo.

V petek 16. novembra smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Kruh z maslom in medom nam je šel v slast. Zajtrk smo podkrepili s pogovorom in s pisanimi pogrinjki.

Da smo si lažje predstavljali, od kje pride med, smo si ogledali čebelnjak, ga. Lilijana Hrovat nam je predstavila kako čebele pridelajo med in kakšno je delo čebelarja. Čebele smo tudi izdelovali in jih nalepili na cvetoče travnike.

Veliko smo se pogovarjali o zdravju in zdravi prehrani. Zdravo prehrano sta nam zelo lepo predstavila ŽABICA BROKOLINA IN POLŽ SLADKOSNED v predstavi Miškinega gledališča, ki smo si jo ogledali.

Zdravo in nezdravo hrano smo strigli iz reklam in jo prilepili na plakat.

Spoznavali smo svoje telo, se igrali različne gibalne in didaktične igre, s katerimi smo spoznavali in utrjevali dele telesa. Sebe smo opazovali v ogledalu in se narisali. Nastale so zelo natančne in lepe risbe.

Za svoje zdravje skrbimo tako, da si natančno umivamo roke, pazimo na higieno kašlja, zaužijemo veliko vitaminov, hodimo na svež zrak in poskrbimo za prijetno medsebojno druženje.

Vzgojiteljica, Mojca Obrstar

(Skupno 253 obiskov, današnjih obiskov 1)