Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

OBISK KEKČEVE DEŽELE

V petek, 13. 5. 2022, so otroci iz skupine Metulji, kljub slabši vremenski napovedi, obiskali Kekčevo deželo. Obiska so se zelo veselili, saj smo v vrtcu veliko dejavnosti posvetili prav tej temi. Spoznali smo glavne junake Kekčevih ukan, peli pesmi, igrali na instrumente, šivali Kekčeve kape, igrali se starejše gibalne igre in igre z odvzemom vida, ogledali smo si film o Kekcu, brali in pripovedovali zgodbe o Kekcu, likovno ustvarjali Kekčevo deželo, planino in naredili razstavo, gubali rože iz krep papirja …

Polni energije smo se po zajtrku odpeljali proti Kranji Gori, kjer smo si z avtobusa ogledali jezero Jasna in imeli krajši postanek za malico.

Pot do Kekčeve dežele smo nadaljevali z »Bedanc busom«, ki nas je po skrivni poti odpeljal v pravljično oz. Kekčevo deželo. Prijazna vodička Jana nas je popeljala novim dogodivščinam na pot.

Ker so bili otroci na obisk dežele dobro pripravljeni, jih ni bilo strah, no, čisto malo so bili preplašeni  pred Bedancem, ampak so vedeli, da mogočnega gospoda, ki se ne mara umivati in lovi živali po gozdu, lahko prestrašijo tako, da oponašajo sovo. Pogumno so rešili Mojco iz Bedančeve koče, spoznali Brinclja, Kekca in teto Pehto. Kekčeva dežela je bila za otroke izjemna dogodivščina. Zelo so uživali in se prepustili voditi glavnim junakom po planini, skrivnih prehodih in skrivnostnim potem.

Na koncu, nas je po skrivni poti Bedančev avtobus popeljal iz Kekčeve dežele. Presedli smo se na naš avtobus in se odpeljali v Planico, kjer smo si privoščili obilno kosilo. Planica je najbolj znana po zimskem športu, smučarskih skokih. Ogledali smo si največjo letalnico na svetu, ki se imenuje Bloudkova velikanka K130. Ni pa to edina skakalnica v Planici, vseh skakalnic je sedem, poleg velikanke imajo še Letalnico bratov Gorišek, mladinski skakalnici ter otroške skakalnice.

Ker nam je bilo vreme res zelo naklonjeno, smo dan izkoristili maksimalno. Polni novih vtisov in spominov, smo se okoli pol šeste ure zvečer, vrnili domov.

Hvala gospe Magdi, Simoni in Juditi ter vzgojiteljici Tjaši za spremstvo, res ste bile nepogrešljive.

Zapisala vzgojiteljica Jožica Štrasberger

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)