Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41
 

MOJE BABICE IN DEDKI NA OBISKU

»Stari starši so čudovita mešanica smeha, skrbnih idej, čudovitih zgodb in ljubezni.«

V igralnici Ptičkov se je počitek začel takoj po zajtrku, otroci so si odpočili kar na tleh. Medtem smo v igralnico potiho sprejeli babice in dedke. Luč se je prižgala, otroci so presenečeno zagledali svoje ljube in jim stekli v objem.

Starim staršem smo želeli predstaviti dopoldan pri Ptičkih. Najprej je maskota zapela pesmico, Eva se je opogumila in s ptičkom pobožala otroke, Jakob pa se jih je potrudil prešteti. Danes otroci niso bili tako zgovorni kot ponavadi. Ker za naše zdravje potrebujemo veliko gibanja, starejšim pa gibanje tudi ohranja vitalnost, so vnučki starim staršem predstavili našo dnevno razgibavanje. Stari starši so tudi sodelovali pri telovadbi (Palček gibalček, 10 prstkov, To sem jaz).

Ker ravno danes goduje sveta Lucija in je najprimernejši dan za sejanje božičnega žita, so dedki in babice priskočili na pomoč in skupaj s svojimi vnučki posejali pšeničko in ajdo. Otroci so bili vseskozi aktivni.

Po končani delavnici pa je končno napočil še čas piškotkov in božičnega čaja. Ob prijetni glasbi smo se podružili, nakramljali in posladkali.

Starim staršem se zahvalimo za obisk, bilo je prijetno, dobili ste malce vpogleda v vsakdan vašega vnučka, komaj čakamo na ponovno snidenje.

»Nihče ne more narediti za majhne otroke kar naredijo dedki in babice. Stari starši na življenja vnukov posujejo čarobni prah.« (Alex Haley)

(Skupno 168 obiskov, današnjih obiskov 1)