Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Gosenica na obisku pri Medvedkih

Medvedki smo meseca junija dobili dva nova prijatelja, ki sta se hitro uvedla v našo dnevno rutino in sprejela vzgojiteljici ter ostale vrstnike. Skozi mesec junij nas je spremljala Zelo lačna gosenica, ki smo je spremljali v knjigi in preko lutke. Gosenica je bila tako lačna, da je vsak dan jedla sadje ter ostale dobrote, ki so jih otroci natikali en drugemu na roke. Izdelali smo veliko lutko gosenico, gosenico tiskali s prstki, se naučili bibarijo Gosenica je lezla in preko knjige spoznavali njen razvoj ter velikostne odnose.

Veliko časa smo preživeli na terasi, kjer smo imeli različne dejavnosti: gibalne urice, minutke za zdravje, naravnoslovno senzorični kotiček…  Skozi leto smo res postali vzdržljivi, saj vsi otroci hodijo z Bibo na dolge sprehode, kjer opazujemo okolico in pozdravljamo druge sprehajalce.

Začeli smo uživati v vstavljankah, natikankah, risanju, striženju s škarjami in v senzoričnih aktivnostih, kjer krepimo fino motoriko ter grafomotoriko.  Praznovali in obleželi smo nekaj preteklih rojstnih dni in nekaj tistih, ki jih bo prinesel čas skozi poletje. Obiskal nas je še polžek, ki smo ga iskali v mesecu maju. Ponudili smo mu solato in ga previdno božali.

   

Sedaj pa skok v poletne dni, polne sonce, sladoleda in špricanja z vodo…

(Skupno 160 obiskov, današnjih obiskov 1)